Terug

Hét voornemen van 2022: speel een bordspel met het gezin!

Allereerst wensen we je natuurlijk een gelukkig en gezond 2022 met wederom veel speelplezier. Wij zullen ons uiterste best voor je doen om hier een bijdrage in te leveren. Een van de manieren waarop we dat kunnen doen, is door jullie te informeren en te adviseren over ons uitgebreide spelaanbod. Omdat we weten dat veel ouders meer tijd willen doorbrengen met het gezin, hebben we hier een paar bordspel tips die in deze behoefte kunnen voorzien. Bovendien bieden deze spellen niet alleen quality time voor het hele gezin, maar zijn de meeste spellen ook nog eens educatief te noemen. Twee vliegen in een klap. En zo begin je het jaar goed.

Dixit
Dixit is een klein beetje competitief, maar vooral heel gezellig en bovendien stimuleert het spel je fantasie. Dit sprookjesachtige spel bevat namelijk prachtige kaarten die voor ieders interpretatie vatbaar zijn. Bij dit spel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Raad jij de kaart van de verteller? Dan win je misschien wel het spel. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar, maar vooral leuk voor het hele gezin.

Dixit

Een competitief en gezellig spel waarin je je fantasie gebruikt

Ontdek nu

Rory’s Story Cubes
Tegenwoordig is een goed gesprek voeren of kinderen een verhaal laten vertellen lang niet meer zo makkelijk als het lijkt. Met deze dobbelstenen wordt het niet alleen makkelijker, maar zeker ook leuker. Een spel zonder foute antwoorden en met alleen maar winnaars. Rory’s Story Cubes is uniek in zijn soort. Gooi de dobbelstenen en maak van de verschillende iconen/symbolen een verhaal naar keuze door de dobbelstenen te verbinden. Ideaal voor bijvoorbeeld onderweg, als ijsbreker na het eten of juist voor het slapen gaan.

Ticket to Ride – Mijn eerste reis
Een vereenvoudigde en kindvriendelijke variant van de bestseller Ticket to Ride, waarbij kinderen kennismaken met het spelen van een spannend en tactisch bordspel. Net als bij bordspel Ticket to Ride Europe is het de bedoeling om routes te leggen en steden met elkaar te verbinden. Deze versimpelde variant duurt slechts 20 minuten, is spannend en zorgt er tevens voor dat je kind strategisch leert denken en soms ook leert om met verlies om te gaan.

Ticket to Ride – Mijn Eerste Reis

Een Ticket to Ride variant extra geschikt voor kinderen

Ontdek nu

Time’s Up! Family
Time’s Up! Family wordt vaak heel fanatiek gespeeld met het gehele gezin. Het spel bestaat uit 3 rondes, waarbij je zoveel mogelijk begrippen op de kaartjes in 30 seconden aan je medespeler moet uitleggen (die het dus vervolgens moet raden). De eerste ronde mag je het uitgebreid uitleggen, maar in de tweede ronde mag je per begrip slechts 1 woord gebruiken. In de derde ronde moet je de begrippen uitbeelden. Dat wordt lachen!

Dobble
Dobble is een enorm populair en razendsnel kaartspel. Het spel bevat diverse varianten, waarbij je telkens de 2 overeenkomende symbolen tussen twee kaartjes moet zien te vinden. Reageer jij het snelst, dan maak je goede kans om te winnen. Een potje Dobble is leuk voor het hele gezin en is heel snel te spelen. Bovendien stimuleert het zowel je reactievermogen als je hand-oog coördinatie.

Dobble

Spot jij als eerste het matchende symbool?

Ontdek hier

Stella – Dixit Universe
Als laatste tip voor het hele gezin adviseren we Stella – Dixit Universe. Deze fantasierijke stand-alone is een nieuw spel in de Dixit lijn. Het is een spel waarbij je risico moet durven nemen, maar pas op voor de val. Je kan namelijk ook teveel lef tonen en dit kan zomaar eens strafpunten opleveren. Het spel draait om interpretaties en associaties en stimuleert de fantasie en creativiteit. Dat maakt het spel competitief, maar zeer zeker ook leuk voor het hele gezin. Het spel duurt ongeveer een half uur, waardoor het ook met een korte spanningsboog leuk is om te spelen.