Terug

Top 10 mooiste Kerstcadeaus

Buiten wordt het kouder, de dagen worden steeds korter en we kunnen de geur van dennennaalden al bijna ruiken. Oftewel, de kerstvakantie staat alweer bijna voor de deur. Tijd om te zorgen voor de leukste kerstcadeaus onder de kerstboom!


  All I want for Christmas….. is quality time met mijn vrienden en familie!

  Buiten wordt het kouder, de dagen worden steeds korter en we kunnen de geur van dennennaalden al bijna ruiken. Oftewel, de kerstvakantie staat alweer bijna voor de deur. Tijd om te zorgen voor de leukste Kerstcadeaus onder de kerstboom! De Kerstdagen en Oud en Nieuw zijn uiteraard dé dagen om gezellig met hen door te brengen. Uitgebreid dineren, gezellig natafelen, samen de mooie momenten van het afgelopen jaar doornemen én elkaar te verrassen met een mooi geschenk.

  In deze blog hebben wij de 10 mooiste Kerstcadeaus op een rijtje gezet. Deze klassiekers zorgen namelijk voor een echte topkerst! En aangezien je in de Kerstvakantie alle tijd voor elkaar hebt, kunnen deze spellen direct volop gespeeld worden!

  1. Ticket to Ride Europe

  Dé klassieker die voor iedereen geschikt is, is natuurlijk het bekende bordspel Ticket to Ride. Van kinderen vanaf 8 jaar tot opa’s en oma’s, dit bordspel zal bij iedereen in de smaak vallen. Verbind steden met elkaar door jouw treinkaarten op een slimme manier te gebruiken en de spoorlijnen te vullen met jouw treinen. Er zijn zoveel mogelijke bestemmingscombinaties dat je nooit genoeg krijgt van de eenvoudige maar leuke gameplay. En heeft iemand Ticket to Ride Europe al in huis? Geef dan een van de vele uitbreidingen of een Ticket to Ride Steden Editie cadeau zoals Berlijn, San Francisco, Amsterdam, Londen of New York .

  2. Perudo

  Hoe staat het met jouw blufkunst én pokerface, zelfs na een wijntje? Het dobbelspel Perudo staat garant voor talloze verrassingen en uren gelach en gebluf! Ieder dobbelt zijn of haar dobbelstenen maar houdt deze verborgen onder de beker. Gluur naar je dobbelstenen en gok op het aantal en de waarden van de dobbelstenen van de andere spelers. Denk je dat er in totaal door iedereen 4 maal een 3 is gegooid? Of nog meer? Blijf overbieden tot de volgende speler denkt dat je bluft. Wedden, gokken en risico’s nemen met een grote groep? Perfect voor Kerstcadeaus, beleef uren plezier met Perudo, het ideale geschenk voor vrienden en familie.

  3. Azul

  Waan je in deze donkere koude dagen even in een zonnig Portugees paleis met het kleurrijke bordspel Azul en versier de muren met de mooiste tegels. In dit makkelijk te leren bordspel kun je je eigen bord volleggen met de prachtige mozaïeken én strategisch spelen door de tegels die je tegenstanders nodig hebben voor hun neus wegkapen. Wie heeft als eerste het paleis verfraaid met de decoratieve tegels en mag zich de winnaar noemen van het kerstgezelschap?

  4. Exploding Kittens

  Geen tijd voor lange bordspelsessies? Geef dan het razendsnelle kaartspel Exploding Kittens cadeau! Ontwijk Exploding Kittens en gebruik strategische kaarten om te overleven. Ideaal voor kerstcadeaus, dit spel vereist geduld, concentratie en een dosis foute humor. Gemakkelijk te leren en leuk voor iedereen!

  5. Dixit Disney

  Krijg jij je huisgenoten niet weg van de tablet? Zorg dat hun fantasie geprikkeld wordt tussen de kerstlampjes en gezelligheid met de nieuwste editie van Dixit! Dixit Disney een magisch bordspel dat de prachtige films van Disney en Pixar films tot leven brengt! Het doel van het bordspel Dixit Disney is om je medespelers te laten raden welke kaart bij jou hoort. Een speler (De Verteller) bedenkt aan de hand van een kaart een zin die iets over de kaart vertelt zonder deze aan anderen te laten zien. De andere spelers kiezen een kaart uit hun eigen hand die het meest hierbij past. Al deze kaarten worden geschud en open op tafel gelegd. Welke kaart was van de verteller? Vertel de mooiste Kerstverhalen of refereer naar momenten van het afgelopen jaar aan de hand van de prachtig geïllustreerde speelkaarten uit deze bordspelklassieker. Dit is een losstaand spel binnen de magische wereld van Dixit en zelfs verkozen tot Speelgoed van het jaar!

  6. De Weerwolven van Wakkerdam

  Dit spel gaat niet alleen om winnen. Het gaat om lache, de opwinding en de onverwachte wendingen die je met je vrienden zult beleven. En geloof me, je zult versteld staan van de verborgen talenten en eigenschappen die naar boven komen terwijl je elkaar probeert te misleiden of juist te beschermen. Stel je voor dat je met een groep vrienden rond een tafel zit, elk toegewezen aan een geheime rol in het dorp. Sommigen zijn onschuldige dorpelingen, anderen verbergen duistere geheimen als weerwolven. Het doel van het spel? Overleef de nacht, ontmasker de weerwolven en red het dorp van de ondergang. Maak je feestdagen nog leuker, nodig je vrienden uit en maak je klaar voor een spannende avond met De Weerwolven van Wakkerdam.


  7. Poetry for Neanderthals

  Het raden van hilarische begrippen wordt extra grappig met Poetry for Neanderthals: als Neanderthaler ken je namelijk alleen woorden met 1 lettergreep… Bijvoorbeeld “Dit ding ruimt vuil op. Ik maak vloer schoon.” Dit is natuurlijk een bezem! Gebruik je in je omschrijvingen meer dan 1 lettergreep, dan krijg je zomaar een klap met een opblaasknuppel. Zet die champagneglazen dus even aan de kant voor gegarandeerd veel plezier tijdens de feestdagen!

  8. Happy Salmon

  Tijdens de feestdagen gaat het er niet alleen om gezellig bij elkaar te zijn, maar ook om samen onvergetelijke momenten te creëren. En wat is er beter dan dat te doen met Happy Salmon, het spel dat de grenzen van plezier en absurditeit verlegt? Happy Salmon daagt je uit met acties zoals high fives, het wisselen van plaats, boksen en zelfs de legendarische Happy Salmon move. Gooi die zalmen in de lucht en maak deze feestdagen onvergetelijk met Happy Salmon!

  9. Sound Box

  Of je nu een gezellige spelavond met vrienden en familie wilt of op zoek bent naar spannend entertainment, Sound Box biedt uren plezier! Laat je zintuigen prikkelen en raad welke geluiden bij welke kaarten horen terwijl je de muzikale magie ontdekt. Perfect voor Kerstcadeaus, dit spel zorgt voor lachen en spanning tijdens de feestdagen!

  10. HINT

  Welk familielid kan het beste communiceren? Dat kom je te weten via 3 partyspellen waarbij je moet raden wat de ander bedoelt. Bij het bordspel HINT gaat dit via praten, uitbeelden, neuriën of tekenen. Van haarstijlen, soorten koekjes en voetbalhelden tot hits van de 90’s: via de 450 kaarten met grappige onderwerpen kun je HINT opnieuw blijven spelen zonder dat het gaat vervelen.

  Tel af naar de feestdagen en haal deze Kerstcadeaus alvast in huis!
  Een leuk spel mag namelijk niet ontbreken onder de kerstboom!

  Nog meer inspiratie nodig?
  Kijk dan eens bij de spellen Pandemic, 7 Wonders, Time’s Up! Party of Kites!