Terug

Ga jij ook vaker spelletjes spelen als goed voornemen?

Het nieuwe jaar is aangebroken en we hebben natuurlijk weer goede voornemens! Éen van onze doelen is om meer quality time door te brengen met vrienden en familie. Gewoon samen een spelletje spelen is een eenvoudige manier om dat te doen. Een moment waarin je kunt lachen, praten en vooral genieten met elkaar! Als je op zoek bent naar leuke spellen voor een gezellige avond, ben je hier op de juiste plek. In deze blog delen we 5 spellentips met jou!

1. Ticket to Ride Europe

Een absolute favoriet voor velen is het bekende bordspel Ticket to Ride Europe. Een spel dat bij iedereen in de smaak zal vallen. Je begint met het verzamelen van treintjes in Europa en het uitstippelen van je bestemmingskaarten. Het doel is om elke spoorlijn op je bestemmingskaart te voltooien. Met talloze mogelijke combinaties krijg je nooit genoeg van de eenvoudige en leuke gameplay! Het spel is eenvoudig te leren, maar uitdagend om te winnen!

2. HINT

Dit is hét party-spel die een avond vol hilariteit garandeert. In HINT laat je jouw teamgenoten begrippen raden door te neuriën, praten, uitbeelden of tekenen. Met 450 kaarten en grappige onderwerpen die variëren van de oudheid tot moderne popcultuur, kun je HINT telkens opnieuw spelen zonder dat het gaat vervelen. Wees snel, creatief en alert! Met dit spel beleeft iedereen plezier!

3. Dixit

In het creatieve bordspel Dixit kan je je fantasie de vrije loop laten gaan met de prachtige illustraties. Kunnen je vrienden raden welke kaart de inspiratie was voor het verhaal van de Verteller? Dit spel is perfect voor ontspannen plezier zonder snelle actie of spanning, ideaal voor een gezellige avond met vrienden en familie.

4. Azul

Azul is een levending en kleurrijk bordspel dat leuk is voor zowel beginners als ervaren bordspelspelers. In Azul versier je in opdracht van de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis. Je speelt het spel in meerdere rondes en eindight zodra er één speler een horizontale rij met tegeltjes heeft gevuld! Vervolgens worden alle punten geteld en de speler met de meeste punten wint het spel!

5. Unlock! 10 Spel Avonturen

Een leuk coöperatief spel om samen te spelen is Unlock! 10 Spel Avonturen. Dit spannende kaartspel biedt een escape room-ervaring in je eigen woonkamer, dankzij de bijbehorende Unlock-app. Het spel bevat maar liefst drie verschillende scenario’s. Het eerste scenario, Ticket to Ride, daagt je uit om spoorwegmagnaten te slim af te zijn tijdens een reis dwars door de Verenigde Staten. In het tweede scenario, Mysterium, stap je binnen in het kasteel van Warwick voor een duister en droomachtig onderzoek. Tot slot, met Pandemic, wordt de mensheid bedreigd door een epidemie en hangt de toekomst af van jou en jouw team van experts! Lukt het jou om deze uitdagende scenario’s binnen de gestelde tijd succesvol te voltooien?

Deze spellen zorgen ervoor dat je op een leukste manier meer tijd samen doorbrengt. Ontdek ook andere bord- en kaartspellen op Unbox Now en beleef ze samen!