Terug

De top 10 leukste spellen om te geven met Pakjesavond

Het aftellen is begonnen! De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de pepernoten liggen in de schappen. Binnenkort mogen we weer onze schoen zetten en genieten we van Pakjesavond met dierbaren. Op zoek naar de leukste sinterklaascadeaus voor kinderen en volwassenen? Een spel is altijd een goed idee en je kunt met elkaar genieten van uren speelplezier. Je geeft een tastbaar schoencadeau en een beleving in één. Ontdek de leukste gezelschapsspellen om te geven en laat je inspireren door deze top 10 voor enthousiaste spelletjesliefhebbers.

Dobble

1. Wie zoet is krijgt Dobble! Dobble is hét perfecte schoencadeau voor jong en oud om te geven met Sinterklaas. Het spel is eenvoudig en snel te leren, waardoor je het overal kunt spelen. De Sint neemt het graag voor je mee uit Spanje. Probeer als eerste het gelijke symbool op de kaart te benoemen. Lukt dat? Dan win je de kaart; zie dubbel en win het spel!

Dobble

Spot als eerste het matchende symbool!

Ontdek nu

Rory’s Story Cubes

2. Maak van Pakjesavond een onvergetelijke tijd dankzij Rory’s Story Cubes. Kruip gezellig op de bank en gooi de dobbelstenen om een verhaal te maken rondom de 9 zichtbare afbeeldingen. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de onbeperkte mogelijkheden die de Story Cubes bieden. De Story Cubes zijn ook inzetbaar als verhaaltjes voor het slapengaan; verken de grenzen van je verbeelding!

Ticket to Ride Mijn Eerste Reis

3. Ticket to Ride Mijn Eerste Reis is leuk én leerzaam. Speciaal voor de jongste avonturiers is er een vereenvoudigde versie gemaakt van het populaire gezelschapsspel Ticket to Ride Europe. Dankzij de kortere speelduur kan er ook door kinderen worden gestreden om de mooiste treinroutes te creëren.

Stella

4. Wil je iemand verrassen met een sprookjesachtig bordspel? Geef Stella cadeau en ontdek met elkaar de prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Stella is een spel over het maken van associaties tussen woorden en kaarten. Het spel is eenvoudig te leren en geschikt voor jong en oud. Door Stella te spelen, kom je Pakjesavond ontspannen door en geniet je van geluksmomenten met het hele gezin. Veel speelplezier!

Jungle Speed Kids

5. Spelletjesliefhebbers zetten natuurlijk Jungle Speed Kids op hun verlanglijstje. Een goed geheugen en een snel reactievermogen zijn essentieel bij Jungle Speed Kids. Zie je précies twee dezelfde kaartjes? Grijp dan zo snel mogelijk de totem en kom dichter bij de winst! Stiekem is Sinterklaas ook fan van dit fanatieke spel, want hij verliest het nooit. Daarom geeft hij deze cadeautip graag door.

Spokenchaos

6. Sint zat te denken om Spokenchaos aan gezinnen te schenken! In het leuke en spannende familiespel Spokenchaos sluipen ondeugende spoken ’s nachts door een hotel. Ze kunnen het echter niet laten om kattenkwaad uit te halen en maken daarbij een hoop lawaai. O jee, nu zijn de gasten van het hotel wakker! Zij gluren om de beurt door het sleutelgat van de hotelkamer om de spoken te betrappen. Om problemen te vermijden, moeten jullie discreet weer naar buiten sluipen… Verstop je goed! Het wordt dus écht een Spokenchaos!

Exploding Kittens

7. Voor mensen die houden van katten en knallen en laserstralen en soms ook geiten… heeft de Sint een spectaculaire cadeautip. Wat dacht je van Exploding Kittens? Speel de juiste combinatie van kaarten, overleef de aanvallen van anderen en ontwijk de exploding kitten kaart zodat je de winnaar wordt van dit tactische spel! Geniet ondertussen ook van de hilarische illustraties. Dit veelbekroonde kaartspel is een aanrader!

Exploding Kittens

Voor mensen die houden van katten, knallen, laserstralen en soms ook geiten

Ontdek nu

Concept Kids Dieren

8. Hebben jullie lootjes getrokken en is jouw lootje een echte dierenvriend? Ontdek Concept Kids Dieren waarbij je samen probeert zoveel mogelijk dieren te raden en te beschrijven! Iedereen heeft plezier bij het raden en beschrijven van de dieren. Kinderen kunnen met dit spel helemaal losgaan in hun creativiteit en zichzelf uitdagen. Kan jij alle dieren uit het dierenrijk beschrijven? Kom erachter met dit leuke illustratieve spel. Sint geeft je alvast de eerste hint: het is wit, heeft vier poten en een staart…

Throw Throw Burrito

9. Maak plaats op het verlanglijstje voor het grappigste behendigheidsspel ooit. Beleef Throw Throw Burrito op Pakjesavond! Het spel is een combinatie van trefbal en een kaartspel waardoor hilarische situaties ontstaan. Wist je dat Throw Throw Burrito is verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2021 in twee categorieën? Throw Throw Burrito is geschikt voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien. Sinterklaas gaat ondertussen nog even verder met pepernoten strooien…

Perudo

10. Sinterklaas kapoentje, gooi een dobbelspel in mijn schoentje! Ben jij de grootste bluffer van het land? Dan is Perudo vast erg interessant! Het is spannend en erg snel, ervaar zelf dit eeuwenoude blufspel!

Zet je favoriete spellen gauw op het verlanglijstje en wie weet zit er binnenkort een gezellig cadeautje in de schoen! En kun je niet kiezen (wat heel begrijpelijk is)? Ontdek de print & play versies van een aantal spellen die gratis te downloaden zijn. Beleef een onvergetelijke Pakjesavond met gezelschapspellen uit deze top 10 en probeer het spel dezelfde avond nog uit. Een bakje pepernootjes erbij, sinterklaasliedjes op de achtergrond en het spel kan beginnen. Of je nu verhalen bedenkt met Rory’s Story Cubes en Dixit of dat jullie op avontuur gaan met Ticket to Ride Mijn Eerste Reis; geniet van uren speelplezier. Maak de mooiste herinneringen met elkaar!