Terug

Welke populaire bordspellen moet je absoluut hebben?

  Deze populaire bordspellen zijn een Musthave

  Populaire bordspellen die ons de ervaring geven die we allemaal zoeken zodra we de doos openen, zijn als juwelen in een schatkist. Wat zijn de kwaliteiten van dat soort bordspellen dat ze zoveel beter maken dan de andere? Waarom geven ze de spelers een heleboel plezier, opwinding en voldoening? Spelers moeten natuurlijk elke keer weer door de game worden aangetrokken en iets nieuws ervaren of verrast worden. Fantastische bordspellen worden door iedereen in de familie leuk gevonden. Ze bieden een goede mix van doelstellingen die snel en doelstellingen die wat langzamer bereikt worden. En vergeet het belang van hoge kwaliteit visuals niet. Je vindt ze in de creatieve speelstukken of in het prachtige artwork. Als je dus een populair bordspel tegenkomt met alle kwaliteiten die hierboven zijn genoemd, beschouw het dan als een spel die je absoluut moet hebben!

  Maak spellenavond extra dramatisch met Pandemic

  Breng spellenavond naar een nieuw spanningsniveau met een spel als Pandemic. Dit prijswinnende, populaire spel geeft zowel volwassenen als kinderen een kans om deel uit te maken van de fun. In het Pandemic bordspel werken jij en je medespelers als een team van specialisten dat virussen moet tegenhouden die zich over de aarde dreigen te verspreiden. Het is een race tegen de klok terwijl jouw team strategieën opstelt om de planeet te redden van grote ziekte-uitbraken. In dit spel staat teamwork op nummer 1! Alle spelers hebben een belangrijke rol en moeten hun werk goed coördineren om de uitbraken voor te blijven voordat de mensheid wordt weggevaagd. Dit is fantastisch coöperatief spel met een visueel erg spannend speelbord. Bedoeld voor 2 t/m 4 spelers en met een speelduur van 45 minuten, is dit een absolute must-have!

  Bordspellen die je vol adrenaline pompen

  De beste populaire bordspellen brengen een soort van snelle wedstrijd met zich mee. Laat de adrenaline dus door je lichaam stromen met Time’s Up! en Dobble! (de uitroeptekens staan hier met een goede reden) – twee games die de reflexen en gedachtensnelheid van de spelers testen. Of je nu de gastheer van een spellenavond bent met een kleine of grote groep, Time’s Up! is een spel dat je zeker moet hebben. Hij is bedoeld voor 4-18 spelers van 12 jaar en ouder. De spelers van jouw spellenavond zullen niet meer bijkomen van het lachen als ze hints proberen te geven aan hun teamgenoten om ze een bepaald historisch figuur of fictief personage te laten raden. Nog belangrijker: ze hebben maar 30 seconden om dat te doen! Als onvergetelijke herinneringen een must-have zijn voor jouw vrienden en familie op game night, dan is Time’s Up! een echte must-have voor jouw bordspellencollectie.

  Heb jij haviksogen? Laat het maar zien in Dobble! Haal dit snelle en supersimpele kaartspel maar uit de kast en maak je klaar voor een spannende race tegen je rivalen. Je gelooft gewoon niet hoeveel plezier je aan Dobble beleeft. Met lekker korte rondes van 15 minuten is het een a must-have voor de momenten waarop jij en je familie net een paar minuten overhebben. Deze levendige fun wedstrijd is gemaakt voor 2-8 spelers vanaf 7 jaar en bestaat uit 55 kaarten met elk 8 symbolen. Draai steeds twee kaarten om en zorg ervoor dat je het als eerste uitschreeuwt als je ziet dat er een symbool is dat op beide kaarten voorkomt! Het is ongelooflijk hoeveel plezier je beleeft aan zo’n klein en simpel spel in zo’n korte tijd.

  Reis naar nieuwe plekken met Ticket to Ride Europe en Splendor!

  Populaire bordspellen kunnen spelers naar een heel andere wereld transporteren. Heb je zin in een treinreis? Ticket to Ride Europe is een episch spel dat je absoluut moet hebben. Het heeft een prachtig ontwerp, simpele gameplay en een grote herspeelbaarheid. In dit wereldberoemde spel reizen spelers in treinen van stad naar stad in het Europa van rond de eeuwwisseling. Door het strategisch gebruik van de kaarten (en wat geluk) proberen spelers elkaar de loef af te steken door de langste spoorlijnen te bouwen en zo iconische steden van het hele continent met elkaar te verbinden. Ticket to Ride Europe is ontworpen voor 2–5 spelers van 8 jaar en ouder. Met een gemiddelde speelduur van 45 minuten zul je een leuke tijd met familie en vrienden hebben terwijl je samen de prachtige steden van Europa bezoekt!

  Maak een tijdreis naar de Renaissance met Splendor, het bordspel dat zich in een ver verleden afspeelt. Spelers nemen de rol aan van rijke handelaars in de Renaissance die moeten concurreren met anderen. Dit doen ze door handelsnetwerken te bouwen en hun sociale status te verhogen. Het uiteindelijke doel is om kostbare edelstenen te verzamelen, in de smaak te vallen bij de Edelen en de meeste Prestige punten te behalen. Splendor is gemaakt voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. De prachtig geïllustreerde speelkaarten en de creatieve ontwikkelingen in het verhaal maken van Splendor een spel dat je steeds weer uit de kast haalt.

  Strategiespellen die je zeker moet hebben

  Een van de populairste bordspellen van dit moment is 7 Wonders. Deze game moet je zeker in je collectie hebben als je de garantie wil hebben dat plezier en een fantasievolle competitie de boventoon voeren op jouw spellenavond.

  7 Wonders transporteert spelers naar de wereld van de Oudheid. Daar reizen ze door drie tijdperken van een oude beschaving terwijl ze hun eigen steden naar enorme grootsheid en roem leiden. De spelers moeten gaan bouwen, veroveren en in het algemeen slimmer zijn dan hun tegenstanders om hun eigen stad naar een absolute alleenheerschappij te leiden. 7 Wonders is bedoeld voor 3-7 spelers van 10 jaar en ouder en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Test je strategische skills en daag jezelf uit om een eeuwigdurend rijk te bouwen dat zich over drie tijdperken uitstrekt. Zul je slagen deze opdracht tot een goed einde te brengen? Verzamel en gebruik grondstoffen, bouw architectonische meesterwerken en laat je militaire kracht zien. Dat is de enige manier om er zeker van te zijn dat jouw oude stad ook in de toekomst nog bestaat en blijft bloeien.

  Maak ruimte in je kast voor deze bordspellen die je absoluut moet hebben. Je weet nooit wanneer je een beroep op ze moet doen als er zich weer een memorabele spellenavond aandient vol plezier en spanning!