Terug

6 spellen voor een spannende datenight

Het spelletjesweer is weer in het land: kou en vroeg donker. We gaan daarom weer op zoek naar mogelijkheden om onszelf binnen te vermaken. Spelletjes bieden een mooie oplossing voor je, want ook in deze maanden kan je je avonden goed besteden en quality time doorbrengen met je vriend/vriendin, huisgenoten of je geliefde. Om je datenight leuk op te vullen, hebben we een aantal toffe aanraders van spelletjes die je met 2 personen kan spelen.

1. 7 Wonders Duel
Strategie en tactiek zijn de sleutels tot succes bij 7 Wonders Duel, waarbij je meegenomen wordt in de oudheid. Je kritische brein zal wel constant getest worden, terwijl je voor de overwinning gaat. Het spel is niet moeilijk en een potje 7 Wonders Duel duurt ongeveer een half uur. Je kan dus meerdere potjes op een avond spelen. Ideaal als revanche nodig is.

2. Ticket to Ride Amsterdam / Europe
Ticket to Ride is een absolute must-have voor spellenliefhebber. In de snelle variant Ticket to Ride Amsterdam speel je tegen elkaar om de meeste punten te verzamelen. Dit doe je door spoorlijnen af te maken, te claimen en je tegenstander op een slimme manier te blokkeren. De locaties op de contractkaarten bevinden zich in de 17e eeuw. Ticket to Ride Europe is een stuk uitgebreider en  is ook leuk om met meerdere personen te spelen. Al jaren lang is dit een van de populairste bordspellen. Speel je dus liever de snelle variant, dan is Ticket to Ride Amsterdam zeer geschikt.

Ticket to Ride Europe

3. Splendor
Een echte aanrader voor 2 of meer personen is Splendor. Het spel is voor zowel volwassenen als kinderen (10+) geschikt en verloopt al snel vlekkeloos. Het is de bedoeling dat je de meest succesvolle handelaar wordt door tactische keuzeste maken en slim vooruit plannen. Een potje duurt ongeveer een half uur en je zal merken dat je al snel in de reis naar de Renaissance wordt meegezogen in dit spel.

4. Unlock!
Ben je weg van escape rooms of vind je het gewoon leuk om te puzzelen? Haal dan Unlock in huis! Je speelt een heuse escaperoom in je eigen woonkamer. Het spel heeft 3 verschillende varianten qua moeilijkheidsgraad.Het spel is de ultieme kans om te kijken hoe goed jullie kunnen samenwerken. Het spel duurt ongeveer 75 minuten. De bijbehorende app kun je makkelijk downloaden en geeft de escaperoom thuis een extra dimensie. Weten jullie de zaken samen op te lossen?

Unlock! Heldhaftige Avonturen

Met het bordspel Unlock! ervaar je een escape room aan je keukentafel. Los jij alle puzzels op voordat de tijd op is?

Ontdek nu

5. Jaipur
Een echte topper tussen de 2-speler spellen is Jaipur, waarbij je uitgedaagd wordt om de beste handelaar te worden door waren te kopen, verkopen en verhandelen. Het is een zeer toegankelijk en vermakelijk spel voor jong en oud, waarbij de strijd er af en toe hevig aan toe zal gaan. Met een gemiddelde speeltijd van 30 minuten per spel kan je je vriend/vriendin, huisgenoot of vader/moeder na het eten gerust eens uitdagen.

6. Love Letter
Dit spel is zeker de moeite waar om eens te proberen. Om een ronde te winnen moet je de kaart met de hoogste waarde bezitten aan het einde van de ronde of de laatst overgebleven speler zijn. Het spel eindigt zodra er een speler is die voldoende liefdesfiches heeft om te winnen. Weet jij als aanbidder jouw liefdesbrief bij de prinses te krijgen? Een potje duurt ongeveer 20 minuten en is dus makkelijk te spelen tussen het hoofdgerecht en het toetje.

Love Letter

In het bekende kaartspel Love Letter strijden 2–6 aanbidders om hun liefdesbrief bij de prinses te laten bezorgen.

Ontdek nu