Terug

De top 5 bordspellen voor onder de kerstboom

It’s the most wonderful time of the year! Terwijl de kerstboom er stralend bij staat en iedereen aftelt tot de feestdagen, zijn de voorbereidingen in volle gang. Van kerstmenu’s bedenken en ingrediëntenlijstjes maken tot het huis opruimen en de kerstoutfits klaarleggen. Ook de kerstcadeautjes kopen en mooi inpakken horen bij de feestdagen. De bordspelklassiekers mogen natuurlijk niet ontbreken onder de kerstboom en daarom hebben we gezellige bordspellen voor je op een rij gezet. Ideaal om uit te pakken en meteen te spelen natuurlijk. Het is een beetje afhankelijk van de maatregelen hoeveel mensen je mag ontvangen, maar deze spellen kunnen gelukkig altijd!

1. Reis met de trein naar de mooiste bestemmingen in Ticket to Ride Europe
Om alvast in de kerstsfeer te komen is de film The Polar Express geweldig om te kijken. Je krijgt meteen zin om in de eerste de beste trein te pakken en… dat kan ook in Ticket to Ride Europe! Dit is een heerlijk spel voor de hele familie. Voor reisliefhebbers is dit ook het ideale kerstcadeau voor onder de boom, want deze klassieker mag niet ontbreken in je spelletjeskast. In dit prijswinnende bordspel gaan spelers met elkaar de strijd aan om de meeste steden met elkaar te verbinden door treinroutes te claimen. Ticket to Ride Europe is eenvoudig te leren en ziet er fantastisch uit, waardoor je meteen zin krijgt om dit geweldige treinavontuur aan te gaan. Zet je treinen op een slimme manier in zodat je de meeste punten krijgt en win het spel!

Ticket to Ride Europe

Spring aan boord voor een spannend treinavontuur door Europa!

Ontdek nu

2. Breng de escape room-ervaring naar je woonkamer dankzij Unlock!
Op zoek naar bordspellen voor de echte speurneus? Dan leg je Unlock! onder de kerstboom, zodat je nog diezelfde avond de krachten kunt bundelen om te ontsnappen. Want dat is het doel van het spel; door raadsels op te lossen, ruimtes te bestuderen en objecten te combineren lukt het je om de weg naar buiten te vinden. Het is een kaartspel waarin je samen moet werken en het is geïnspireerd op escape rooms. Ontdek de verschillende Unlock! spellen en stap iedere keer weer in een ander avontuur!

3. Hilarische spelletjesavond met HINT
Laat je teamgenoten begrippen raden om te winnen met het gezellige partyspel HINT. De naam zegt het eigenlijk al, maar in dit spel draait het om het geven van hints aan je team. Bijvoorbeeld door iets te tekenen, uit te beelden of te neuriën. Van Europese steden tot filmschurken; je wordt als team flink uitgedaagd, maar let op! Er ligt altijd een verboden woord op de loer… HINT is het perfecte spel om te geven met de feestdagen, zodat je na het kerstdiner meteen kunt spelen. Er bestaat zelfs een to go  variant van HINT; handig voor de kleinere spelletjeskasten of voor als je op pad gaat. Gegarandeerd speelplezier voor het hele gezin!

HINT NL

4. Time’s Up Family is het leukste partyspel voor de hele familie
Ben je klaar voor het feelgood partyspel Time’s Up Family waardoor je onvergetelijke feestdagen gaat beleven? Gezelligheid kent geen tijd, maar toch ben je gebonden aan de 30 seconden om je teamgenoten zoveel mogelijk dieren, voorwerpen en beroepen te laten raden. Dit doe je door deze begrippen te omschrijven of uit te beelden. Het team dat de meeste opdrachten goed geraden heeft, is de winnaar van dit spel. Je speelt het spel in drie verschillende rondes. In de eerste ronde ga je omschrijven, in de tweede ronde mag je slechts één woord gebruiken en in de laatste ronde ga je uitbeelden. Toch willen we je even waarschuwen door aan te geven dat Time’s Up Family behoorlijk verslavend kan zijn… Je raakt niet uitgespeeld! Het kan zomaar zijn dat dit het favoriete cadeau onder de kerstboom wordt!

5. Uitdagend en kleurrijk bordspel Azul
In het prachtige bordspel Azul waan je je even in een Portugees paleis en versier je in opdracht van de Portugese koning Manuel I de muren met de mooiste tegels. Azul is kleurrijk, gezellig en eenvoudig aan te leren waardoor je het cadeau kunt uitpakken én spelen tijdens de feestdagen. Daag elkaar én jezelf uit; de speler met de meeste punten wint het spel! Voor specifieke patronen en complementerende sets scoor je extra punten. Maar heb je materialen verspild? Dan worden er punten in mindering gebracht. Met Azul verveel je je geen seconde! Geniet van speelplezier met het hele gezin!

Azul

In het tactische spel Azul is het aan de spelers om in opdracht van de koning de muren van het koninklijke paleis in Evora te verfraaien!

Ontdek nu

Deze gezellige bordspellen zijn niet alleen leuk om te geven, maar ook om te ontvangen! Verras elkaar en geniet van uren speelplezier tijdens de feestdagen en natuurlijk ook daarna. We hebben natuurlijk nog veel meer bordspellen en kaartspellen die je kunt terugvinden op onze website. Ontdek, beleef en speel!