Terug

Quality time voor het hele gezin

Iedere ouder heeft er behoefte aan: Quality time voor het hele gezin. Even een momentje waarin je echt aandacht aan elkaar geeft in deze toch wel hectische samenleving. Een moment zonder mobiele schermen waarin je je intens gelukkig kan voelen. Onderzoek naar het gedrag van digital parents (IDM families, 2021) bevestigd dat ouders vaak behoefte hebben aan Quality time. Tegelijkertijd wil een ouder ook pedagogisch verantwoord bezig zijn.  Want als je denkt aan quality time, dan denk je aan een momentje voor jezelf samen met je gezin. Een momentje waarin je kan lachen, praten en vooral genieten. De ideale manier om dit te doen is simpelweg het spelen van een spelletje!

Samen spelen, is samen geluksmomentjes delen!

Spelen is Leren – Quality Time voor het hele gezin

Het spelen van een spel is ideaal om een momentje van samenzijn te creëren, maar is ook nog eens heel erg gezond en goed voor de ontwikkeling van een kind. Kinderen kunnen dingen leren en trainen door het spelen van spellen zonder dat ze door hebben dat ze iets aan het leren zijn. Naast het feit dat het spelen van een spel kinderen leert om te gaan met winst of verlies kunnen spellen nog veel meer educatieve waarden hebben. Op Unbox Now zijn de leukste educatieve spellen te vinden om spelend te leren!

Dobble

Spellen als Dobble en Jungle Speed Kids helpen kinderen om hun reflexen op de proef te stellen waarbij oog-hand coördinatie wordt getraind. Met Rory’s Story Cubes en Dixit prikkel je je fantasie en bedenk je de mooiste verhalen. Time’s Up Family en Concept Kids Dieren helpen kinderen hun beschrijvend vermogen te ontwikkelen. Een spel als Het Kleurenmonster is dé perfecte manier om het gesprek aan te gaan met je kind door te praten over verschillende emoties.

Jungle Speed Kids

Quality time is van onschatbare waarde voor het hele gezin. Dus het is belangrijk om hier als ouder aandacht aan te besteden. Het spelen van een leuk bord- of kaartspel geeft altijd reden om te q-timen. Of het nu een snel spelletje is na het eten of tijdens het maken van huiswerk. Een spelletje op zondag samen met opa en oma of tijdens een gezellige spelletjesavond; het wordt sowieso genieten met en van elkaar.