Terug

Stella! Speelgoed van het Jaar 2022

Het creatieve kaartspel Stella is door de vakjury uitgeroepen tot winnaar Speelgoed van het Jaar in de categorie familiespellen!

Stella is een competitief spel in het Dixit universum waarbij spelers beelden en ideeën interpreteren naar aanleiding van een associatie (gemeenschappelijk woord). In elke ronde moeten de spelers in het geheim verschillende Dixit kaarten aan één willekeurig woord koppelen.

Als je erin slaagt om dezelfde kaarten als de andere spelers te kiezen, vorm je een ‘vonk’ die punten oplevert. Meer associaties geven je meer kansen op vonken, maar wees niet te hebberig… De speler die de meeste associaties heeft, loopt ook het risico de minste punten te scoren! Aan het einde van de laatste ronde moet je meer punten hebben dan je medespelers om het spel te winnen.

Stella is een spel dat van de speler creativiteit vraagt en een goed inlevingsvermogen in de andere spelers. De kaarten met mooie afbeeldingen kunnen ook gebruikt worden in andere spellen van de Dixit Universe’.

Ga eropuit en verzamel het licht van de sterren!

Stem nu op jouw favoriete spel!
Dat kan direct via de website van Speelgoed van het Jaar.
Vul bovenaan je gegevens in en geef Stella jouw stem d.m.v. een hartje. Stemmen kan tot 28 oktober 2022. De winnaars van de Publieksprijzen worden bekendgemaakt op 8 november.