Terug

Ticket to Ride bordspel: Een reis voor iedereen

Het Ticket to Ride bordspel neemt je mee op een boeiend treinavontuur waarbij jij, je familie en je vrienden met elkaar racen om steden over de hele wereld met elkaar te verbinden met een spoorlijn. 
 
De serie is al meer dan 10 miljoen keer verkocht en heeft een hele reeks internationale prijzen gewonnen, waaronder het prestigieuze Spiel Des Jahres, dat alleen aan de allerbeste bordspellen op deze planeet wordt toegekend.

 class=

IEDEREEN VINDT HET LEUK 

Ticket to Ride is makkelijk te leren maar de gameplay is subtiel en genuanceerd. Je pikt het spel op in enkele minuten en het kost geen enkele moeite om het bij nieuwe spelers te introduceren. Bovendien kun je er zeker van zijn dat het spel elke generatie in je familie aanspreekt door de universele aantrekkingskracht van treinen. Het idee dat spoorlijnen je naar elke hoek van deze planeet kunnen brengen, blijft voor iedereen een fascinerend gegeven. Het is een thema waar iedereen zich in kan vinden zonder ergens veel kennis over te hebben.
 
De serie biedt ook een nauwkeurig speelveld met duidelijke levels, waardoor eerlijk spelen op de eerste plaats komt en iedereen, jong en oud, dezelfde kans heeft om te winnen. Ervaring telt niet mee. En dankzij de praktische regels en het elegante ontwerp is elk potje weer dynamisch en enerverend. Ticket to Ride heeft als spel niet alleen veel diepte, maar staat ook garant voor veel plezier en levendigheid. Het is een sociaal spel dat je steeds weer op tafel wil zetten.

BRENG JE FAMILIE BIJ ELKAAR 

Dat zijn allemaal de redenen waarom het Ticket to Ride bordspel zo succesvol is en gevierd is. Het is een veelomvattende, vriendelijke titel die mensen bij elkaar brengt, zelfs als ze met elkaar de strijd aangaan. Het bouwt mooie herinneringen op met de mensen waarvan je houdt. Ticket to Ride stelt iedereen in staat om creatief te zijn en zijn of haar eigen speelstijl te ontwikkelen. Je beloning is een onmisbare, gezellige tijd met vrienden en familie… zelfs als je het spel niet wint. 
 
Het leuke van Ticket to Ride is dat het de gewoonte heeft om met een spannende finish te eindigen waarbij iedereen kans heeft op de overwinning. Een spelletje is pas voorbij als het voorbij is! Niets is mooier dan een grote inhaalrace op het einde van het spel waarbij je als nummer laatst opeens op de eerste plek terecht komt! 
 
En omdat het de deelnemers naar alle hoeken van de planeet brengt, helpt Ticket to Ride jonge spelers ook met de geografie en diversiteit van de wereld. Het is een speelse manier om te leren waar grote steden en landen zich precies op aarde bevinden.

 class=

VERBIND DE PLANEET

 Wat je moet je allemaal doen in het spel Ticket to Ride? In de verschillende versies in de serie neem je de rol aan van een spoorwegmagnaat die erop uit is om zoveel mogelijk bestemmingen met elkaar te verbinden. Dat doe je door aanspraak te maken op spoorlijnen en ze vol te zetten met kleurrijke treinen van je eigen kleur. 
 
Er is veel aandacht besteed aan de inhoud van elke doos met het Ticket to Ride spel, van de modeltreinen en het artwork van de gedetailleerde kaart op de speelborden, tot de prachtige treinkaarten en spelerskaarten die je nodig hebt om je reis te maken. Dit zijn niet alleen spellen die heerlijk zijn om te spelen, maar ook fantastisch zijn om gewoon in je bezit te hebben.
 
Dus waar wacht je op? Het is tijd om samen een grote reis te maken, de wereld te ontdekken en het spoor op te gaan!