Terug

Top 10 mooiste Kerst cadeaus


All I want for Christmas….. is quality time met mijn vrienden en familie!

Buiten wordt het kouder, de dagen worden steeds korter en we kunnen de geur van dennennaalden al bijna ruiken. Oftewel, de kerstvakantie staat alweer bijna voor de deur. Tijd om te zorgen voor de leukste Kerst cadeaus onder de kerstboom! De Kerstdagen en Oud en Nieuw zijn uiteraard dé dagen om gezellig met hen door te brengen. Uitgebreid dineren, gezellig natafelen, samen de mooie momenten van het afgelopen jaar doornemen én elkaar te verrassen met een mooi geschenk.

In deze blog hebben wij de 10 mooiste Kerst cadeaus op een rijtje gezet. Deze klassiekers zorgen namelijk voor een echte topkerst! En aangezien je in de Kerstvakantie alle tijd voor elkaar hebt, kunnen deze spellen direct volop gespeeld worden!

Fun Facts

Denk jij dat je al je vrienden en familieleden goed kent? Dat kun je direct testen met het hilarische partyspel Fun Facts! Ontrafel gekke geheimen van je tafelgenoten én ontdek hoe ze jou inschatten! In hoeveel talen kun je scheldwoorden opnoemen, hoe bang ben je voor de tandarts… of hoeveel alcoholische drankjes nuttig je gemiddeld per week? Geen geheim is meer veilig. Fun Facts dus!

Ticket to Ride Europe

Dé klassieker die voor iedereen geschikt is, is natuurlijk het bekende bordspel Ticket to Ride. Van kinderen vanaf 8 jaar tot opa’s en oma’s, dit bordspel zal bij iedereen in de smaak vallen. Verbind steden met elkaar door jouw treinkaarten op een slimme manier te gebruiken en de spoorlijnen te vullen met jouw treinen. Er zijn zoveel mogelijke bestemmingscombinaties dat je nooit genoeg krijgt van de eenvoudige maar leuke gameplay. En heeft iemand Ticket to Ride Europe al in huis? Geef dan een van de vele uitbreidingen of een Ticket to Ride Steden Editie cadeau zoals San Francisco, Amsterdam, Londen of New York .

HINT

Welk familielid kan het beste communiceren? Dat kom je te weten via 3 partyspellen waarbij je moet raden wat de ander bedoelt. Bij het bordspel HINT gaat dit via praten, uitbeelden, neuriën of tekenen. Van haarstijlen, soorten koekjes en voetbalhelden tot hits van de 90’s: via de 450 kaarten met grappige onderwerpen kun je HINT opnieuw blijven spelen zonder dat het gaat vervelen.

Time’s Up! Party

Met het kaartspel Time’s Up Party is vooral snelheid belangrijk en speel je in teams. Kun je met jouw team de meeste begrippen raden in slechts 30 seconden? Dat ontdek je in de 3 verschillende spelrondes: In ronde 1 door een beschrijving te geven, in ronde 2 via een enkel woord te noemen en in ronde 3 door het begrip uit te beelden. Ideaal voor tijdens een feestje zoals Kerstavond of Oud en Nieuw!


Poetry for Neanderthals

Het raden van hilarische begrippen wordt extra grappig met Poetry for Neanderthals: als Neanderthaler ken je namelijk alleen woorden met 1 lettergreep… Bijvoorbeeld “Dit ding ruimt vuil op. Ik maak vloer schoon.” Dit is natuurlijk een bezem! Gebruik je in je omschrijvingen meer dan 1 lettergreep, dan krijg je zomaar een klap met een opblaasknuppel. Zet die champagneglazen dus even aan de kant voor gegarandeerd veel plezier tijdens de feestdagen!

Perudo

Hoe staat het met jouw blufkunst én pokerface, zelfs na een wijntje? Het dobbelspel Perudo staat garant voor talloze verrassingen en uren gelach en gebluf! Ieder dobbelt zijn of haar dobbelstenen maar houdt deze verborgen onder de beker. Gluur naar je dobbelstenen en gok op het aantal en de waarden van de dobbelstenen van de andere spelers. Denk je dat er in totaal door iedereen 4 maal een 3 is gegooid? Of nog meer? Blijf overbieden tot de volgende speler denkt dat je bluft. Wedden, gokken en risico’s nemen met een grote groep? Met Perudo Jumbo is het zelf mogelijk om met een groter gezelschap te spelen, namelijk tot 10 spelers!


Dixit

Krijg jij je huisgenoten niet weg van de tablet? Zorg dat hun fantasie geprikkeld wordt tussen de kerstlampjes en gezelligheid! Dixit is namelijk het ideale bordspel voor elke gezelschap. Een speler (De Verteller) bedenkt aan de hand van een kaart een zin die iets over de kaart vertelt zonder deze aan anderen te laten zien. De andere spelers kiezen een kaart uit hun eigen hand die het meest hierbij past. Al deze kaarten worden geschud en open op tafel gelegd. Welke kaart was van de verteller? Vertel de mooiste Kerstverhalen of refereer naar momenten van het afgelopen jaar aan de hand van de prachtig geïllustreerde speelkaarten uit deze bordspelklassieker. Mocht iemand dit mooie bordspel al kennen? Verras hem of haar dan met het bijpassende bordspel Stella. Dit is een losstaand spel binnen de magische wereld van Dixit en zelfs verkozen tot Speelgoed van het jaar!

Azul

Waan je in deze donkere koude dagen even in een zonnig Portugees paleis met het kleurrijke bordspel Azul en versier de muren met de mooiste tegels. In dit makkelijk te leren bordspel kun je je eigen bord volleggen met de prachtige mozaïeken én strategisch spelen door de tegels die je tegenstanders nodig hebben voor hun neus wegkapen. Wie heeft als eerste het paleis verfraaid met de decoratieve tegels en mag zich de winnaar noemen van het kerstgezelschap?

Exploding Kittens

Geen zin in uitgebreide bordspelsessies? Geef dan het snelle kaartspel Exploding Kittens cadeau! Het doel van het spel is simpel: Zorg dat je geen kaart met een Exploding Kitten trekt en ontploft. Met de overige kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of katten afleiden. Het spelen van Exploding Kittens vergt geduld, concentratie en een goed gevoel voor foute humor en is eenvoudig te leren. Leuk om te geven, leuk om te krijgen!

Unlock!

Het kaartspel Unlock brengt de spanning en opwinding van een escape room-ervaring naar jouw versierde woonkamer! Hoe slimmer jouw familieleden zijn, hoe sneller je samen de puzzels en raadsels kunt oplossen. De gratis spel-app houdt bij hoeveel tijd je nog over hebt om te ontsnappen en geeft hints als jullie even vastlopen. Samenwerken is dus een must tijdens de feestdagen en ook met het spelen van Unlock! Dit spel hoort thuis in het lijstje ideale kerst cadeaus voor vrienden of familieleden die houden van spannende uitdagingen en puzzelen!

Tel af naar de feestdagen en haal deze Kerst cadeaus alvast in huis!
Een leuk spel mag namelijk niet ontbreken onder de kerstboom!

Nog meer inspiratie nodig?
Kijk dan eens bij de spellen Pandemic, 7 Wonders, Bezzerwizzer, Throw Throw Burrito of Splendor!